Concursuri

10 ediții de concurs PianoArt (2010 – 2019)

Unul dintre cele mai longevive proiecte ale noastre este concursul PianoArt, care a fost conceput pentru a le oferi elevilor din clasele I-VIII ale Liceului de artă Carmen Sylva din Ploieşti posibilitatea de a-şi prezenta rezultatele muncii de un an şcolar într-un cadru mai puțin formal decât cel al examenelor de final de an, dar și pentru a le acorda șansa de a putea fi răsplătiţi cu ceva mai mult decât note. Premiile acordate constau în bani, cărţi, dulciuri și rechizite.

Juriul este format din cinci profesori de pian din cadrul Liceului de artă din Ploiești, licențiați în Interpretare instrumentală.

În cele 10 ediții ale concursului, au participat aproximativ 400 de mici pianiști și s-au acordat mai mult de 150 de premii, a căror valoare totală a depășit 50.000 de lei. Câștigătorii Marelui premiu și al trofeului concursului au fost: Vlad Tănase (2010), Diana Negulescu (2011), Teodor Iancu (2012), Ana Antonia Tudose (2014), Bianca Stănescu și Bogdan Drăgănescu ex-aequo (2015), Dragoș Stan (2016), Ștefan Ionița (2017), Remus Șarpe (2018). În anii 2013 și 2019 Marele Premiu nu s-a acordat.

La finalul fiecărei ediții, Gala laureaţilor este încununată de un recital extraordinar susţinut de câștigătorul trofeului din anul precedent și de profesorii membri ai juriului, fie în calitate de solişti, fie acompaniind elevi de liceu la alte instrumente (vioară, clarinet, flaut, percuţie, chitară).

Ne implicăm, pentru că avem nevoie de valori, deoarece acești copii preferă să-și petreacă timpul liber studiind, în loc să se joace, iar noi ne dorim să-i încurajăm, să-i promovăm şi să-i susținem, pentru talentul și seriozitatea de care dau dovadă.